popup close

media

News

Directly to videos and photos

TU/e Contest 2019

2019-07-03

Op 6 juni 2019 vond het finale event van de TU/e Contest 2019 plaats. In aanloop naar de finale volgde een periode van netwerken, meetings en workshops. In mei werden uiteindelijk 20 projecten geselecteerd die tijdens het finale-event mochten pitchen.

De winnaar van 2019

Op donderdag 6 juni 2019 vond de finale van de TU/e Contest 2019 plaats. Studenten kregen de kans hun innovatie te ontwikkelen in samenwerking met experts van de verschillende deelnemende Business Partners. Tijdens de grote finale werd de winnaar van de competitie bekendgemaakt en zijn er diverse andere prijzen uitgereikt. DB&P benoemde de start-up SpaceSea tot meest innovatieve onderneming van de toekomst. De innovatieve winnaar Sven Arends kreeg een cheque t.w.v. € 500 en vier uur coaching en advies. Met deze prijs hoopt DB&P een bijdrage te kunnen leveren aan de (succesvolle) carrière van deze ondernemer. SpaceSea wil ervoor zorgen dat er genoeg voedsel is voor de 9.1 miljard mensen in 2050. Zeewier is volgens hen een geschikt product doordat het duurzaam, goedkoop en voedzaam is. De zeewier boerderijen die nu al bestaan zullen moeten opschalen en Spacesea gaat helpen door een ingenieus datagedreven monitoringssysteem. Dit systeem is aangestuurd via satellieten die voorspellen hoe de kweek van zeewier zal gaan door de temperatuur van het water, de hoeveelheid chlorofyl en de troebelheid te meten. Nicole Campen, partner van DB&P en tevens subsidieconsultant, reikte de award uit: “SpaceSea past goed binnen het innovatieve profiel dat wij ook binnen de klantenkring van DB&P terugzien. Deze innovatieve oplossing zal grote impact hebben op de toekomstige voedingsbranche: duurzaam, innovatief en een terechte winnaar.”

De andere twee winnaars van de TU/e Contest 2019 waren CORE en AxLectric. CORE heeft een reactor bedacht om afval van metalen te recyclen dat nu naar arme landen worden gestuurd. AxLectric wil de CO2 uitstoot door verkeer verminderen. Zij hebben het idee om bestelbussen en vrachtwagens hybride te maken.

Publieksprijs

De publieksprijs is gewonnen door Oh Crap: I Gut My Future, die voedingsadvies wil opstellen voor baby’s die met een keizersnede geboren zijn. De ASML Maker Award ging naar Pressure-Sensitive Keyboards, die aangepaste toetsenborden maakt om burn-outs te voorkomen.

DB&P Business Partner

De Breed & Partners is één van de Business Partners. Omdat wij studentprojecten gericht op innovatie en techniek een warm hart toedragen, dragen we hier graag ons steentje aan bij. Business Partners zijn zeer positief over de inzet en projecten van de studenten. Namens DB&P is Sjef van Kemenade betrokken bij de Tu/e Contest. Hij coachte 10 projecten in 2019.

“Als coach is het mooi om te zien hoe creatief en ondernemend studenten zijn. Feedback werd echt snel en goed opgepakt, complimenten voor deze teams”, aldus coach Sjef van Kemenade.

 

Source: https://www.debreed.nl/over-ons/studentenprojecten/business-partner-tu-e-contest-2019/